Spagyriek
De spagyriek is een alchemistische plantgeneeskunde. In de Alchemie is alles wat er in de natuur gebeurt een neerslag van de kosmische verbondenheid “zo boven – zo beneden”.

Het hemelse laat zich vertalen in de aardse natuur, hierin ligt veel informatie opgesloten, we kunnen ons ermee voeden en door diezelfde natuur, in dit geval de spagyriek, kunnen we onze disharmonieën weer laten harmoniseren.

Spagyriek is gebaseerd op de helende kracht van de natuur en op de transformerende kracht van alchemie. Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, bloesemremedies, aromatherapie en mineralentherapie (zoals celzouten) in zich verenigen.

Deze prachtige middelen hebben alles in zich om tot heling en transformatie te komen. De spagyrische middelen zijn veel meer dan zomaar wat druppels in een flesje, deze middelen werken opfysiek, geestelijk en zielniveau

Evenals bijvoorbeeld de homeopathie en fytotherapie heeft de spagyriek een unieke plek binnen de natuurgeneeskunde verworven.

Viola Tricolor
Driekleurig Viooltje