METAMORFOSETHERAPIE

Een eenvoudige, zachte massage die leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. Een behandeling bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom, op de voeten, de handen en het hoofd.
Bij de metamorfose massage is de houding en intentie van de therapeut van groot belang. Bij een metamorfose massage is de therapeut zonder oordeel en zonder verwachtingen aanwezig.
Om te werken aan bewustzijn, verwerken van (oude) emoties na trauma’s of ernstige ziekte, psychische klachten, ook hormonale klachten, of gewoon voor een heerlijke ontspanning.
Deze methode is ook te gebruiken bij mensen in een terminaal stadium. Dan kan het helderheid geven in wat ze nog kunnen doen/oplossen en meer vrede en minder angst geven om te sterven.


De energie die door en om je wervelkolom stroomt, volgt de aanraking van het reflexgebied van je wervelkolom. En zo word je uitgenodigd om met je aandacht daar naar toe te gaan.
Robert St. John (1914-1996) die de metamorfose massage ontwikkelde, ontdekte dat hier de herinneringen liggen aan de tijd voordat je geboren werd. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataal therapie. In deze prenatale periode werd de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Door vanuit liefdevolle aandacht te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwordings-proces op gang waarin blokkades losgelaten worden en levenskracht en levensvreugde een plaats krijgen.