AROMATHERAPIE

Aromatherapiebehandelingen met etherische oliën leveren dikwijls goede resultaten op. Bij allerlei veelvoorkomende ziekten kunnen ze op een holistische manier positief werken. Gecombineerd met een gezonde levensstijl kan aromatherapie de wortel van een kwaal bereiken nog voor de symptomen zich ontwikkelen.

 Etherische oliën hebben net als andere plantenmiddelen, een lange traditie. Al heel lang weet men dat ze allerlei geneeskrachtige werkingen hebben, en vele daarvan zijn inmiddels door modern wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Naast hun effect op de lichamelijke toestand werken aromatherapeutische behandelingen ook psychotherapeutisch. Bij gebruik van etherische oliën, hetzij door middel van massage hetzij in bad of via inhalatie, beïnvloedt het aroma uw geest terwijl de oliën op weefsels en organen inwerken.

 Etherische oliën worden gemakkelijk door de huid geabsorbeerd en naar alle delen van het  lichaam gezonden. Voor ze uiteindelijk door het lichaam worden geëlimineerd beïnvloeden ze het systeem van enkele uren to enkele dagen (die periode varieert van persoon tot persoon).

Met name bij massage wordt het aroma van etherische oliën gecombineerd met direct lichamelijk contact, zodat de therapeutische effecten zowel via de geur als aanraking optreden. Die unieke combinatie veroorzaakt een sterke reactie in de hele persoon, lichamelijk als emotioneel.

Het aroma van de oliën beïnvloedt onze stemmingen en emoties en soms ons korte- en lange termijngeheugen direct. Naast alle positieve fysiologische effecten die het aroma heeft kan het ook positief werken bij emotionele problemen, zoals depressie, angst, nerveuze spanningen, woede, lusteloosheid, verwarring, besluiteloosheid, verdriet, overgevoeligheid, ongeduld, irritatie, paniek en hysterie. Behandelingen met etherische oliën hebben dus veel nut bij allerlei stressverwante problemen, die in ons moderne leven zoveel voorkomen.

Van aromatherapie kan iedereen profijt hebben: baby’s, kinderen, mannen, vrouwen en bejaarden. Er kunnen ziekten mee worden verholpen en kwalen voorkomen. Regelmatige behandeling met etherische oliën draagt bij tot een opvallende verbetering van de algehele gezondheid en het welzijn, verhoogt de vitaliteit en doet uw huid er gezond uitzien. 

Het is heel eenvoudig: aromatherapie werkt door lichaam, hoofd en geest allemaal tegelijk te beïnvloeden. Wanneer ze op holistisch wijze worden uitgevoerd, maken aromatherapiebehandelingen het hele genezingsproces tot een geheel.

Aromatherapie