MASSAGES

De boog kan niet altijd gespannen blijven.
Voor uzelf en uw omgeving is het belangrijk om stoom af te blazen en af en toe eens voor uzelf te kiezen.
Een ontspannende massage is geen luxe.

Sinds begin van deze eeuw wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk lichamelijk contact is voor het fysiek, emotioneel en verstandelijk functioneren van de mens. Dit geldt voor zowel kinderen en volwassenen als voor ouderen. Als een baby niet geknuffeld wordt, heeft dit op korte en langere termijn vervelende gevolgen. Ze ontwikkelen minder weerstand tegen ziekten, ze hebben een minder goed contact met hun eigen lichaam, hebben eet- en slaapproblemen, zijn gevoelig voor ontstekingen, vaak hyperactief of juist stil en verlegen en laat zindelijk. Ze presteren minder op sportief gebied en ze hebben concentratieproblemen, waardoor hun schoolprestaties achterblijven.

Volwassenen hebben vaak hoofdpijn, stress, maag en darmklachten en koude voeten. Er kunnen ook lage rugklachten, hartklachten, reuma, contactarmoede ontstaan.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen ziek worden als ze niet aangeraakt, geknuffeld en vastgehouden worden. Bij oudere mensen die al lang alleen zijn ontstaat er contact-armoede. Men wordt weinig of helemaal niet meer aangeraakt. Hierdoor ontstaat vereenzaming, vervreemd van het lichaam.